1 informatie over E!M

Encore!Magazine is hét jongerentijdschrift over klassieke muziek. Multimediaal en in een oplage van meer van 4700 exemplaren wordt E!M ook als lesmateriaal gebruikt op middelbare scholen in Nederland en Vlaanderen. E!M bestaat uit het tijdschrift zelf, deze website, een discussieforum, lesbrieven, weblogs, filmpjes en natuurlijk muziek! 😀

Redactionele formule
Encore!Magazine biedt haar lezers een mix van zinvolle informatie en ontspanning, alles met als onderwerp muziek (met name de kunstmuziek/klassieke muziek). Het blad heeft een toegankelijke stijl en is geheel in kleur, met veel ruimte voor foto’s en illustraties. Op de bijbehorende website http://www.encoremagazine.nl vinden de lezers meer achtergrondinformatie bij de artikelen, weblinks, opiniepeilingen, een discussieforum, de elektronische nieuwsbrief, filmpjes en geluidsbestanden van de bladmuziek. Ook kunnen zij zich on-line opgeven om iets te schrijven en/of te maken voor het tijdschrift.

Doelgroep
E!M richt zich met name op de enthousiaste amateur-muzikant vanaf de middelbare schoolleeftijd. De kerndoelgroep is het type “muziekschoolleerling”, 12-18 jaar, met een brede interesse in muzikale achtergronden, maar Encore! zal worden gewaardeerd door iedereen met belangstelling voor de (klassieke) muziek. De lezers zullen Encore!Magazine zien als een bron van inspiratie en identificatie.

Colofon
Encore!Magazine wordt gemaakt door hoofdredactrice Martine Mussies en eindredacteur Joost Jansen. Het logo is ontworpen door Rob Geerts van OM Tekst & Vorm, Utrecht. Deze nieuwe website is ontworpen en gebouwd door Martine. Eerdere E!M-sites ontstonden met hulp van Djana, Rob en Marian.

Plaats een reactie